Bliksembeveiliging Utrecht

Bliksembeveiliging Utrecht

Waarom bliksembeveiliging Utrecht

Bliksembeveiliging Utrecht is belangrijker dan u denkt. Bliksem slaat in een jaar zo’n 150.000 tot 300.000 keer in. Er zijn vrijwel nooit dodelijke slachtoffers maar het zorgt wel voor veel schade aan huizen en gebouwen. Vaak ontstaat er brand na een blikseminslag of zijn er grote muurscheuren. Hierdoor lopen de kosten ongelofelijk hoog op. Nieuwhoff de Rijk legt bliksembeveiliging Utrecht aan en inspecteert deze waardoor schade en kosten worden voorkomen!

De noodzaak van bliksembeveiliging

In Nederland onweert het gemiddeld 25 dagen in een jaar. De schade in Nederland door bliksem is ongelofelijk groot. De kosten worden geschat op 35.000.000,-. Dit is in de laatste jaren flink gestegen, dit komt doordat er steeds meer elektronica te vinden is in huishoudens en bedrijven. De schade leidt in de meeste gevallen tot schade aan het dak of het geheel wegbranden van een pand. De noodzaak van bliksembeveiliging is dus groot!

De bliksemafleider

De bliksemafleider is de bekendste vorm van bliksembeveiliging. De afleider wordt geplaatst op het hoogste punt van uw huis of pand. Simpel uitgelegd vangt de bliksemafleider de bliksem op en leidt deze vervolgens naar de grond. Hierdoor voorkomt u brand en schade aan uw dak. Toch biedt dit niet altijd bescherming tegen schade in het huis of in het pand.

Bliksembeveiliging in huis

Nieuwhoff de Rijk legt ook bliksembeveiliging aan in uw huis. Vaak wordt gedacht dat het veilig is wanneer er een bliksemafleider is geïnstalleerd. Maar wanneer de bliksem inslaat komt er een hoge stroom binnen die ervoor kan zorgen dat de stopcontacten of elektrische apparaten kapot gaan. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot brand. Het is hierbij belangrijk dat er ook bliksembeveiliging geplaatst wordt in huis. U wilt natuurlijk niet elke keer alle stekkers uit het stopcontact halen als het onweert.

Nieuwhoff de Rijk

De bliksembeveiliging Utrecht van Nieuwhoff de Rijk voldoen aan de norm NEN-EN-IEC 62305. Dit betekent dat u met een gerust hart in uw huis kunt blijven. Verder installeren en inspecteren wij de bliksembeveiliging voor uw huis zodat u veilig bent bij onweer.

Wilt u een afspraak maken over de installatie of inspectie van bliksembevuiling? Of heeft u nog bepaald vragen? Neem dan contact met ons op.

030-2716496    030-2716496
    info@nieuwhoffderijk.nl